Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


SAJTOS ZÖLDBORSÓFASÍRT

2021.08.15

p1870801-aa.jpg


Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is),
3 tojás,
15 dkg liszt (lehet sima búzaliszt, de bármilyen más alternatív liszt is, pl. lisztérzékenyeknek gluténmentes zabpehelyliszt),
15 dkg reszelt sajt (lehetőleg semleges ízű),
20-25 szál petrezselyemzöld,
3 kávéskanál só,
negyed kávéskanál őrölt (fehér)bors,
étolaj.

Elkészítés:
A borsót a só felével ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután késes aprítóban az ollóval összedarabolt petrezselyemzölddel és a nyers tojásokkal együtt nem teljesen egynemű krémmé daráljuk.
Belekeverjük a lisztet, a maradék sót, a borsot és a sajtot.
Tapadásmentes serpenyőben, ujjnyi forró olajban barnára sütjük a masszából evőkanállal szaggatott vagy vizes kézzel formázott fasírtok mindkét oldalát.

Tipp:
Ha nagyon sós sajtot használsz, kevesebb sót tegyél a fasírtmasszába.