SÜLT CÉKLA
Hozzávalók:
cékla, só, őrölt bors, fokhagyma, olivaolaj, balzsamecet, esetleg valamilyen zöldfűszer.
Elkészítés:
A céklákat megtisztítjuk. Ha kicsik, egészben hagyhatjuk őket, ha nagyobbak, felezzük, negyedeljük vagy nagyobb kockákra vágjuk.
Egy tepsibe alufólát terítünk. Az alufólia közepébe halmozzuk a céklát. Megsózzuk, kicsit megborsozzuk, rászórunk ízlés szerinti mennyiségű fokhagymagerezdet, megcsöpögtetjük olajjal és balzsamecettel. Tehetünk mellé valamilyen friss fűszernövényt is. Nálunk például nagyon népszerű rozmaringgal.
Ezután az alufóliát összezárjuk a céklán, és az ételt 200 fokos sütőben 50-60 percig sütjük.
A megsült céklát tálalhatjuk főételként, köretként, salátaként is.
Tipp:
Nagyon jól illik ehhez az ételhez a feta sajt. Tálalásnál érdemes némi fetát morzsolni rá.