SÜTŐTÖK GESZTENYÉVEL
Hozzávalók:
50 dkg sütőtök, 25 dkg főtt egész gesztenye, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 teáskanál vaj vagy étolaj, 3-4 ágacska rozmaring, negyed mokkáskanál só, két csipetnyi őrölt bors.
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk és kockákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben fölforrósítjuk a vajat vagy olajat, beleszórjuk a tököt, megsózzuk, megborsozzuk, és 3-4 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket és a gesztenyét, ráöntjük a tejszínt, és kis lángon addig főzzük, amíg a tök és gesztenye megpuhul. (Vigyázat, ne főzzük szét, úgy jó, ha harapható marad!) Mikor már majdnem kész, beletesszük a rozmaringágakat is.
Tálalhatjuk önmagában főételként, de adhatjuk köretként is más ételekhez.
Tipp:
Rozmaring helyett nagyon finom 5-6 szál apróra vágott petrezselyemzölddel is. Aki szereti a csípőset, tehet bele egy kis csilit.