Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


TÁRKONYOS ZÖLDSÉGLEVES

2008.01.07

tarkonyos-krumplileves-29-009-d.jpg

    

Hozzávalók:

30 dkg leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, esetleg zeller), 70 dkg zöldség (lehet zöldborsó, karfiol, karalábé, zöldbab, kelbimbó, brokkoli, gomba...), 1 nagyobb vöröshagyma, só, örölt bors, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 evőkanál apróra vágott tárkony, 1 kis pohár (kb. 1,5 dl) tejföl, egy csapott evőkanál liszt, 1 evőkanál étolaj.

 

p1060506-dd.jpg

  

Elkészítés:

A zöldségféléket megtisztítjuk, földaraboljuk.

Az olajon átpirítjuk a fölaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret, aztán felöntjük két liter forró vízzel. Beletesszük a megpucolt, de egészben hagyott vöröshagymát, a csokorba kötött petrezselyemzöldet, és a zöldségeket puhulásuk sorrendjében.

A levest addig főzzük lassú tűzön, amíg az összes zöldség kívánt mértékben meg nem puhul. (Én nem szeretem túl puhán.)

  

tarkonyos-leves-16-005-dd.jpg

  

Amikor a zöldségek megpuhultak, kivesszük a levesből a petrezselyemcsokrot és a hagymát. Beleszórjuk a tárkonyt.

A tejfölt simára keverjük a liszttel. Kanalanként forró levest merünk hozzá, aztán a leveshez adjuk. Még 6-8 percig főzzük együtt. Forrón tálaljuk.

  

tarkonyos-leves-027-eex.jpg

 

Tipp:

Készítheted a levest úgy is, hogy a vízzel felöntés előtt megszórod az átpirított zöldséget egy teáskanál őrölt pirospaprikával. Nagyon finom ízt ad neki.

  

tarkonyos-zoldsegleves-10-010-dd.jpg

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.