TÖKFŐZELÉK
Hozzávalók:
1 kg gyalult tök, 1 vöröshagyma apró kockákra vágva, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál étolaj, 1 csokor kapor finomra vágva, só, egy kiskanál cukor, néhány csepp ecet.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát üvegesre sütjük az étolajon. Hozzáadjuk a legyalult tököt (ha fagyasztott tököt használsz, nem kell fölengedni), ha kell, kis vizet öntünk alá, megsózzuk, és a tököt puhára főzzük. Amikor már majdnem puha, beleszórjuk a finomra vágott kaprot.
A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, és a megfőtt tökbe keverjük. Pár csepp ecettel és egy kiskanál cukorral ízesítjük.
Tipp:
Ezt a főzeléket elkészítheted cukkiniből is.
Van, aki pirospaprikásan szereti. A pirospaprikás tökfőzeléket készítheted úgy, hogy az üvegesre sütött hagymát megszórod egy kiskanál pirospaprikával, felöntöd egy deci hideg vízzel, és ezután adod hozzá a tököt, vagy úgy, hogy tejfölös habarás helyett pirospaprikás rántásssal sűríted a főzeléket.