TÖLTÖTT GOMBA
Hozzávalók (4 személyre):
20 db nem túl kicsi gomba, 1 fej apróra kockázott vöröshagyma, 2 kiskanál őrölt pirospaprika, só, őrölt bors, 1 evőkanál étolaj, fél csokor petrezselyemzöld, egy-két evőkanál lecsó, 25 dkg rizsből főtt rizs, 5 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, a 16 legszebbnek kitörjük a szárát, a kalapokat félretesszük.
A gombaszárakat és a maradék négy gombát apróra vágjuk.
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát az összevágott gombát (a félretett kalapokat nem!), megszórjuk pirospaprikával és borssal, hozzáadjuk a lecsót, megsózzuk, és puhára pároljuk. A főzés végén apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, és belekeverjük a főtt rizst.
A gombafejeket egy tűzálló tálba vagy tepsibe rendezzük úgy, hogy a kalapok teteje legyen a tepsi felé fordítva. A rizst egyenlően elosztjuk a kalapokban. Mindegyiknek a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített 200 fokos sütőben húsz percig sütjük.
Friss salátával tálaljuk. Én legjobban paradicsomsalátával szeretem. Tálalásnál a gombák tetejét meglocsolhatjuk egy kis tejföllel.
http://my-kitchentable.blogspot.com/
(Laura, 2012.04.01 02:01)