Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


TÖLTÖTTPAPRIKA GOMBÁS TÖLTELÉKKEL

2008.01.07

Hozzávalók (4 személyre):

8 kisebb vagy 4 nagyobb tölteni való zöldpaprika, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg gomba, őrölt pirospaprika, őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 10 dkg rizs, 1 liter  paszírozott paradicsom, só, cukor, zellerzöld, olaj.

   

toltott-paprika-30-014-dd.jpg

  

Elkészítés:

Egy fej apróra vágott hagymát megfuttatunk 1 evőkanál olajon, hozzáadjuk a rizst, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk és puhára pároljuk.

A másik fej apróra vágott hagymát is megfuttatjuk egy kanál olajon, hozzáadjuk a megtisztított, összevágott gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és pirospaprikával, aztán addig főzzük, amíg a gomba leve elfő. (A szokásos gombapörköltnél erősebben fűszerezzük!)

A megfőtt gombát legalább langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a nyers tojást. Robotgépben vagy merülőmixerrel pépesítjük, majd a megfőtt rizshez keverjük.

Az így kapott keveréket a megtisztított paprikákba töltjük.

A paradicsomlevet a zellerrel felforraljuk, sózzuk, cukrozzuk. Beletesszük a megtöltött paprikákat. Kis lángon addig főzzük, amíg a paprikák felemelkednek a lé tetejére.
Főtt krumplival tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Mézs finomságok

(Mézigörl, 2011.06.30 21:52)

Nagyon jó ötlet a gomba! Legközelebb kipróbálom, köszi az ötletet! :-DDD

Szia Gigi!

(Szamóca, 2008.04.30 10:15)

Ki fogom próbálni én is újra. Régebben csináltam szójagranulátumból, de nem sikerült túl jól. Hátha azóta ügyesebb lettem! :)

hogigi@freemail.hu

(GIGI, 2008.04.29 22:16)

Ételizesítős langyos vízbe áztattam, és mikor már jól megduzzadt,ugy használtam mint a darálthúst.

Szép estét, Gigi!

(Szamóca, 2008.04.19 21:42)

A szójagranulátumot jól elkészíteni, no ahhoz tényleg tehetség kell! Nagyon ügyes vagy, hogy neked ilyen jól sikerült. Hogy csináltad? Őszintén megköszönném, ha leírnád.

hogigi@freemail.hu

(GIGI, 2008.04.19 21:26)

Én ezt annak idején beáztatott szójagranulátummal csináltam, senki nem vette észre, hogy nem husos.

https://szamoca.eoldal.hu

(Szamóca, 2008.02.07 09:48)

Nálunk is mindenki szereti. :)

das

(anni, 2008.02.06 21:52)

mi ilyet sokszor csinálunk,és nagyon finom