ZÖLDSÉG TEMPURA
Hozzávalók:
Megtisztított, földarabolt zöldségek vegyesen (cukkini, padlizsán, húsos paprika, gomba, tök, patiszon...), a kisütéshez étolaj.
A tésztához: 6 evőkanál liszt, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl jeges víz (esetleg nagyon hidegre hűtött sör), 1 tojássárgája. (Legjobb a lisztet is mélyhűtőbe tenni legalább negyed órára a tempura készítés előtt.)
Elkészítés:
Az olajat fölmelegítjük. Tényleg forrónak kell lennie, de ne égjen.
A tésztához a lisztet és a keményítőt egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd apránként a vizet. Egy palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk. A tésztát nem kell sokáig keverni. Nem baj, ha nem teljesen sima, csak száraz lisztcsomók ne maradjanak benne.
A zöldségdarabokat megmártjuk a tésztában, aztán a forró olajban néhány perc alatt megsütjük.
A tempurát eredetileg szójás mártogatóssal tálalják, de mi házi ketchuppal szeretjük, de nagyon finom édes-savanyú mártással is.
Jó étvágyat!
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Kedves Receptíró! Sem az előkészített zöldségere, sem a tésztájába nem kell só???
Vagy nem is szabad? Akkor nem lesz ropogós? De akkor meg nem lesz semmi íze...?
pitypang60@freemail.hu
(viola, 2014.05.10 13:54)