ZÖLDSÉGES KÖLES
Hozzávalók:
Egy bögre köles*, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg csemegekukorica, 20 dkg szeletekre vágott gomba, fél közepes pritaminpaprika vékony csíkokra vágva, 2 szál újhagyma karikákra vágva, 1 evőkanál olaj, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só. (Aki szereti a csípőset, kis csilipaprikát vagy erőspaprikát is tehet bele vékony csíkokra vágva.)
* Ha szeretnél többet tudni a kölesről, kattint ide: KÖLES
Elkészítés:
A kölest jól megmossuk. Háromszoros mennyiségű vízben egy megtisztított egész vöröshagymával és 2 gerezd fokhagymával, az összekötött petrezsemzölddel, sóval föltesszük főzni.
Közben egy evőkanálnyi olajon, kis víz hozzáadásával, megpároljuk a megtisztított zöldborsót, répát, gombát, kukoricát (lehet külön-külön is, de egyben is). De ne főzzük teljesen puhára őket!
Amikor a köles már majdnem megpuhult, kivesszük a hagymát és a petrezselyemzöldet, belekeverjük a párolt zöldségeket, a paprikát és a zöldhagymát. Az egészet összefőzzük (kb. 2-3 perc).
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Sajnos a "sors" úgy hozta, hogy étrend változást kell alkalmazni a "túlélésért". Számomra a köles teljesen új étek de már kipróbálva és saját konyhában alkalmazva szerintem KIVÁLÓ.
Számomra egy új étrend othoni bevezetése.
(Józsi a Gőzösből, 2011.05.16 12:24)