ZÖLDSÉGES KUSZKUSZ
Hozzávalók (3 dl-es bögrével mérve):
1 bögre kuszkusz, fél kg vegyes zöldség megtisztítva és földarabolva (pl. brokkoli, padlizsán, gomba, karfiol, sárgarépa, cukkini), 1 csapott evőkanál vega zöldséges ételízesítő (vagy más zöldséges ételízesítő), fél csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
A zöldségeket egy evőkanál étolajon, lefedve roppanósan puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Fölforralunk egy és fél bögre vizet. Beleszórjuk az ételízesítőt. Amikor a víz forr, beleöntjük a kuszkuszt, levesszük az edényt a tűzről, és letakarva félretesszük tíz percre.
A tíz perc lejárta után a kuszkuszt összekeverjük a zöldséggel.
Önálló ételként vagy köretként is tálalhatjuk.