Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


ZSERBÓ

2008.01.01

Hozzávalók:
A tésztához: 35 dkg liszt, 1 tojás, 1 dl tej,  csipetnyi só, 20 dkg vaj,  5 dkg cukor, 2 dkg élesztő.
A csokoládémázhoz: 20 dkg olvasztott étcsokoládé, egy evőkanál vaj.
A töltelékhez: 50 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 20 dkg baracklekvár.

 

 zserbo-002-dd.jpg

 
Elkészítés:
Az élesztőt összetördeljük, és langyos tejben felfuttatjuk a cukorral, amíg habossá válik a teteje. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót és jól összedolgozzuk. Szobahőmérsékleten megkelesztjük.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy kisebb tepsi méretére. Az egyik lapot a tepsibe fektetjük és megkenjük baracklekvárral, aztán ráhintjük a darált dió és porcukor keverékének felét. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is megkenjük lekvárral, és megszórjuk a diós cukorral. Végül rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleit benyomkodjuk egy kicsit a tepsi szélén. A tészta tetejét megszurkáljuk villával több helyen. Közepes lángon, előmelegített sütőben megsütjük. Az olvasztott csokit összekeverjük egy evőkanál vajjal, és ezzel a mázzal bevonjuk a megsült sütit.  

  

p1100437-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ez igen !

(K-Éva, 2008.08.09 16:00)

Mintha a saját zserbómat látnám ! Ugye, ez is olyan krémes, dupladiós, szaftos és egyáltalán, isteni finom ? Az enyémet mindig ilyenekkel dicsérik !