CITROMOS LAZAC
2011.09.14
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb vagy 8 kisebb halfilé, só, őrölt bors, 3 citrom, 1 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
A halszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, megcsöpögtetjük egy citrom levével, és fél órára hűtőgépbe tesszük.
Egy grillserpenyőben fölmelegítjük az olajat. A halszeleteket a serpenyőbe fektetjük. Rájuk öntjük egy citrom levét, és mindkét oldalukat megsütjük úgy, hogy sülés közben csak egyszer fordítjuk meg őket széles lapátkanállal. A sütési idő nagyon rövid, nem szabad a halat kiszárítani.
Egy grillserpenyőben fölmelegítjük az olajat. A halszeleteket a serpenyőbe fektetjük. Rájuk öntjük egy citrom levét, és mindkét oldalukat megsütjük úgy, hogy sülés közben csak egyszer fordítjuk meg őket széles lapátkanállal. A sütési idő nagyon rövid, nem szabad a halat kiszárítani.
A megsült halat citromszeletekkel tálaljuk.
A képen szereplő hal köretének receptjét itt találod meg: TEPSIS KRUMPLI.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nincs új bejegyzés.