Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GYROS - ahogy én készítem

2008.01.23

Hozzávalók:

1 kg hús (nálunk sertéshúsból a legnépszerűbb, igazából bárányból készül, de szerintem bármilyen színhús jó hozzá), gyros pác (amit úgy készítek, hogy 1 dl étolajba belereszelek 4-5 gerezd fokhagymát, belekeverek egy nagyon finomra vágott vöröshagymát, negyed mokkáskanál őrölt köményt, egy mokkáskanál őrölt pirospaprikát, egy csapott mokkáskanál oreganot, egy csapott mokkáskanál kakukkfüvet, negyed csapott mokkáskanál koriandert, pár csipetnyi őrölt borsot, egy kiskanál sót), de használhatsz hozzá természetesen étolajjal elkevert bolti, kész fűszerkeveréket is.

 

p1260150-dd.jpg

    

Elkészítés:

A húst csíkokra vágjuk. Összekeverjük annyi fűszeres, olajos páccal, amennyi jól bevonja minden oldalról, és jól záródó edényben egy éjszakára (de legalább 1-2 órára) hűtőgépbe tesszük.

Ezután a húst egy serpenyőbe borítjuk, és puhára sütjük. (Általában van rajta annyi olaj, amennyi kell, de ha szükséges, pótoljuk.)

A kész gyros-t tálalhatjuk sült krumpival, salátával, de tölthetjük pitába is.  (A receptjeitt található meg: PITA - ZSEBES KENYÉR.)

Adhatunk hozzá fokhagymás öntetet, ami úgy készül, hogy natúr joghurtot vagy tejfölt összekeverünk reszelt fokhagymával, csipetnyi őrölt borssal, sóval, kakukkfűvel és bazsalikommal.

   

p1480974-dd.jpg

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gyros készitése

(valéria , 2013.12.08 08:59)

nagyon finom én is bármien husból el készitem ,rizyel és sült kruplival fogyasztjuk.