Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MÁJGOMBÓC LEVES

2008.01.15

Hozzávalók:

2 liter húsleves, az elkészítését itt találod meg: HÚSLEVES.

30 dkg máj, 2 db tojás, 2 zsemle, egy kiskanál só, csipetnyi őrölt bors, egy mokkáskanál majoránna, egy kiskanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa.

  

p1120063-dd.jpg

 

Elkészítés:

A májat elkaparjuk vagy ledaráljuk. A zsemléket langyos vízbe áztatjuk. Aztán alaposan kinyomkodjuk belőlük a vizet. Összekeverjük a májjal, a tojásokkal, zsemlemorzsával és a fűszerekkel. Egy formázható, gombócokká gyúrható, de puha masszát kell kapnunk.

Forraljunk vizet egy fazékban egy kiskanál sóval.

A masszából formázzunk először 3-4 kis gombócot, és dobjuk őket a lassan gyöngyözve forró sós vízbe. Ha ezek a próbagombócok szépen egyben maradnak, és jól átfőnek, akkor jó a gombócmasszánk. Ha esetleg szétfőnek, keverjünk a masszához még egy pici zsemlemorzsát.

Ha megfelelő állagú a gombócmassza, formázzunk az egészből kis golyókat vagy szaggassunk kiskanállal galuskákat, és főzzük ki őket gyöngyözve forró sós vízben.

Tálaláskor tegyünk minden tányérba néhány májgombócot, és erre merjük a húslevest.

 

 

majgomboc-leves-25-012-ddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

vélemény

(moni1125, 2010.06.05 13:16)

ez finom

vélemény

(Ildi76, 2009.10.23 14:41)

Kipróbálom.::)