Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TÚRÓS CSUSZA

2008.01.07

Hozzávalók:

50 dkg tészta, 50 dkg túró, 50 dkg szalonna, 5 dl tejföl, 1 kávéskanál só a tészta főzővizébe. (Még finomabb, ha házi tésztából készíted, a receptet itt találod meg: HÁZI TÉSZTA.)

 

p1330985-dd.jpg

   

Elkészítés:

A szalonnát kis kockákra vagy hasábokra vágjuk, és lassú tűzön ropogósra sütjük. Ezután a szalonnadarabkákat szűrőkanállal kihalásszuk a zsírból, és félretesszük. A visszamaradt zsírból két evőkanálnyit a fazékban hagyunk, hozzáadjuk a tejföl felét, és összeforraljuk.

Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a fölmelegített tejfölhöz adjuk, jól átforgatjuk.

A tejfölös tésztát tányérokra szedjük. A maradék tejföllel meglocsoljuk, rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk a szalonnadarabkákkal, és tálaljuk.

 

Tipp:

Készítheted úgy is, hogy a tésztát az összes tejföllel egybekevered, lazán beleforgatod az összemorzsolt úrót és a szalonnadarbkákat is, és 10-15 percre forró sütőbe teszed.

  

p1330982-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.