Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


KÓKUSZTORTA TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL

Hozzávalók:

Fél adag TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL KÉSZÜLT KAKAÓS PISKÓTA, fél adag TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL KÉSZÜLT CITROMOS PISKÓTA, 30 dkg kókuszreszelék, 15 dkg porcukor, kb. fél dl növényi tej vagy tejszín (én rizstejszínt használtam), tejmentes csokoládémáz. A díszítéshez habfixálóval fölvert növényi tejszín.

 

Kép

  

Elkészítés:

A kókuszreszelékből és a porcukorból kis növényi tejjel vagy tejszínnel kemény, de éppen kenhető krémet keverünk.

A vékony citromos piskótát egy tortatálra tesszük. Rákenjük a kókuszkrémet. Beborítjuk a kakaós piskótalappal. Kicsit lenyomkodjuk. Végül bevonjuk tejmentes csokoládémázzal.

 

Tipp:

A kakaós piskótából teljes adagot sütöttem. A piskótakorongot félbevágtam. Az egyik felét felhasználtam a tortához. A piskóta másik felét összemorzsoltam, 5 dkg porcukrot, 2 evőkanál meggylekvárt adtam hozzá, és pici rizstejszínnel egybegyúrtam. Az így kapott masszából kis golyókat formáztam, melyeket megforgattam kókuszreszelékben. A torta tetejét ezekkel a golyókkal díszítettem.

Ezt a tortát természetesen csak kakaós vagy csak citromos piskótából is elkészítheted. Akkor egész adag piskótát süss, és a piskótakorongot vágd félbe és úgy töltsd meg a kókuszkrémmel.

 

Tejmentes csokoládémáz

Hozzávalók:
20 dkg porcukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 3 evőkanál napraforgóolaj, 4 evőkanál forróvíz.

Elkészítés:
A hozzávalókat összemelegítjük addig, amíg a cukor teljesen elolvad. A csokimázat melegen a sütemény tetejére öntjük és gyors mozdulatokkal elsimítjuk.