RÉPÁS TÓCSNI
Hozzávalók:
25 dkg krumpli, 25 dkg sárgarépa, 1 evőkanál olaj, 3-4 evőkanál tejföl, 2 evőkanál liszt, kb. egy mokkáskanál só, 1 gerezd fokhagyma reszelve.
Elkészítés:
A krumplikat és a répákat megtisztítjuk és kislyukú reszelőn lereszeljük, aztán a reszelt zöldségbe belekeverjük a többi hozzávalót.
A keverékből két evőkanálnyi halmokat rakunk egy olajjal kikent, előmelegített serpenyőbe, és a kanál hátával elsimítjuk őket.
Lassan megsütjük a lepénykék egyik oldalát, aztán átfordítjuk őket, és megpirítjuk a másik oldalukat is.
A kész répás tócsnit köretnek vagy főételnek is fogyaszthatjuk.
Nagyon jól illik ehhez az ételhez a KRÉMSAJTOS DIP vagy valamilyen másik mártogatós keverék.