Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PADLIZSÁNOS-GOMBÁS PIZZA

2008.01.11

Hozzávalók

A pizzatésztához: 50 dkg liszt, fél kocka élesztő, 2 evőkanál olivaolaj, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor.

A feltéthez: pizzamártás (a receptjét itt találod meg: PIZZAMÁRTÁS), mozarella sajt, grillezett gomba- és padlizsánszeletek, paradicsom.

  

p1200721-dd.jpg

  

Elkészítés:

Az élesztőt egy csésze langyos vízben egy kanál liszttel és a cukorral elkevjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve kb. egy órát kelesztjük. Amikor megkelt, négy vékony körlappá nyújtjuk. Mindegyiket megkenjük pizzamártással. Elosztjuk rajtuk a sajtot és a zöldségeket, és 250 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a pizzákat.

  

p1320787-dd.jpg

p1340709-dd.jpg

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.