RUKKOLÁS PIZZA
A recept megjelent a KIFŐZTÜK receptmagazinban.
A pizzatésztához: 50 dkg liszt, fél kocka (2,5 dkg) élesztő, 2-3 evőkanál olívaolaj, 2 kávéskanál só, 1 kiskanál cukor, (esetleg egy-két gerezd reszelt fokhagyma).
A feltéthez: pizzamártás (a receptjét itt találod meg: PIZZAMÁRTÁS), 20 dkg mozzerella sajt, néhány paradicsom, 10 dkg rukkola.
Elkészítés:
Az élesztőt egy csésze langyos vízben egy kanál liszttel és a cukorral elkevjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve kb. egy órát kelesztjük. Amikor megkelt, négy vékony körlappá nyújtjuk. Mindegyiket megkenjük pizzamártással. Elosztjuk rajtuk a sajtot és vékony szeletekre vágott paradicsomot, aztán 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a pizzákat. Amint megsültek, rájuk szórjuk a rukkolát, és rögtön tálaljuk.