Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


KRUMPLIS TÉSZTÁJÚ PALACSINTA

2008.01.18

Hozzávalók:

25 dkg liszt, 1 mokkáskanál sütőpor,  3 tojás, 1 közepes főtt krumpli krumplinyomón áttörve, 4-5 evőkanál étolaj, 1 kiskanál só, csipetnyi őrölt bors, kb. 5 dl (szóda)víz. A sütéshez étolaj.

  

p1020886-dd.jpg

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy a normál palacsintatésztánál egy picit sűrűbb legyen, aztán a tésztából a hagyományos módon, kiolajozott serpenyőben palacsintákat sütünk.

A kész palacsintákat tálalhatjuk egyszerűen reszelt sajttal megszórva, fokhagymás tejföllel megöntözve, de meg is tölthetjük pl. gombával, körözöttel, apróra vágott lilahagymával elkevert sós túróval, csilis babbal vagy fantáziánk szerint bármivel. (A csilis bab receotjét megtalálod, ha ide kattintasz: CSILIS BAB.)

 

p1020899-dd.jpg

 

A gombatöltelék receptje

 

Hozzávalók:

50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma (vagy 2 mogyoróhagyma), 3-4 csapott evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl, fél csokor petrezselyemzöld, egy mokkáskanál őrölt pirospaprika, csipetnyi őrölt bors, só, olaj.


Elkészítés: 

A gombát megtisztítjuk, aztán szeletekre vágjuk. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet, aztán hozzáadjuk a tejföllel csomómentesre kikevert és egy deci vízzel hígított lisztet, majd  az egészet jól összekeverjük, ha kell, utánasózzuk és borsozzuk, még 3-4 percig kevergetve sütjük, aztán megtöltjük vele a palacsintákat.

  

Tipp:

Ebből a tésztából, ha egy picit sűrűbbre csinálod, süthetsz kis lepénykéket is.  A minipalacsintákat például reszelt sajttal megszórva tálalhatod.

Készítheted a palacsintát úgy is, hogy a kész, gombatöltelékkel megtöltött palacsintákat egy tűzálló tálba rendezed, tejföllel meglocsolod, és sütőben összepirítod. Reszelt sajtot is szórhatsz a tetejére.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.