Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PADLIZSÁNOS GOMBÁS KRUMPLI

2008.01.11

Hozzávalók (4 főre):

1 kg krumpli, fél kg gomba, 1 nagyobb padlizsán, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor snidling, só, egy-két csipetnyi őrölt (fehér)bors, 2 gerezd fokhagyma, étolaj.

  

Kép


Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk. A megtisztított gombákat nagyságuktól függően egyben hagyjuk vagy félbe, esetleg negyedekbe vágjuk.  A padlizsánt megmossuk, és héjával együtt felkockázzuk.

Egy mélyebb tepsit nagyon vékonyan kikenünk olajjal, beleszórjuk a krumplikockákat, lefedjük alufóliával, és forró sütőbe tesszük.

Amikor a krumpli félig megpuhult, közészórjuk a padlizsánkockákat és a gombát, megsózzuk, megborsozzuk, lefedetlenül visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a krumpli teljesen megpuhul.

Két evőkanál étolajat összekeverünk a megreszelt fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemzölddel és snidlinggel. Amikor a krumpli már puha, az ételt meglocsoljuk a fűszeres olajjal, összeforgatjuk, és még 5 percre visszatesszük a sütőbe.

Köretként vagy önálló ételként is tálalhatjuk.

 

Tipp:

A sütés végén szórhatunk az étel tetejére reszelt sajtot, és rápiríthatjuk.

Petrezselyemzöld helyett használhatsz más zöldfűszert is, pl. rozmaringot, bazsalikomot.

Ha nem köretként, hanem önmagában tálalod ezt az ételt, készíts hozzá mártogatóst: a receptekért kattints ide!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

padlizsános gombás krumpli

(Kati, 2011.09.27 12:56)

Most próbáltam először.
Hogy lesz a padlizsán héja puha? Nekem kemény, ropogós maradt. Így inkább tovább sütöttem, és a végén tejfölös, olajos hagymával locsoltam le. Még nem tudom milyen lett, remélem finom.