Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


MARCIPÁNOS-MEGGYLIKŐRÖS BONBON

2013.03.10

Hozzávalók kb. 10-12 bonbonhoz:

15 dkg jó minőségű étcsokoládé, 10 dkg natúr marcipán, 2 evőkanál meggylikőr, a díszítéshez apró cukordíszek (kihagyható), bonbonforma (szilikon vagy polikarbonát).


marcipanos-001-dd.jpg

 

Elkészítés:

A marcipánt összedolgozzuk a likőrrel.

A csokoládéból 5 dekát apróra vágunk, félretesszük. A többit vízgőz fölött felolvasztjuk, de csak addig tartjuk a gőz fölött, amíg meg nem olvad, aztán levesszük. A felaprított csokoládét az olvasztotthoz keverjük, és folyamatosan kevergetjük, míg egyneművé, teljesen simává nem válik.

A bonbonforma mélyedéseit felöntjük a folyékony csokoládéval, majd egy perc múlva a formát egy nagyobb tál fölött gyors mozdulattal felfordítjuk, és ami még nem kötött az oldalához, kicsorgatjuk belőle. A forma tetejéről lehúzzuk a felesleges csokoládét pl. egy habkártyával.

A lekapart és kicsorgatott csokoládét újra felolvasztjuk.

A csokoládéval bélelt mélyedéseket megtöltjük marcipánnal úgy, hogy 1-2 mm hely maradjon a tetejükön. Aztán az újraolvasztott csokoládéval befedjük a bonbonokat. A tetejüket megint egyenesre húzzuk a habkártyával. A formát 2-3 órára hűtőbe tesszük. Ennyi idő alatt a csokoládé teljesen megszilárdul.

Ezután a formát egy tálca fölött, közel a tálcához megfordítjuk, így a bonbonok kipotyognak belőle.

Ha díszíteni akarjuk, pici pöttyöt nyomunk rájuk vagy a megmaradt marcipánból vagy a megmaradt, újraolvasztott csokoládéból, és a pöttyökre teszünk egy-egy kis cukordíszt.

A kész bonbonokat lezárt dobozban hűvös kamrában tároljuk. De ha 16-18 foknál magasabb a hőmérséklet, inkább tegyük lezárt dobozban hűtőbe!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A cikről

(M, 2014.02.21 09:08)