CSOKIS KEKSZ
Hozzávalók:
2 tábla (20 dkg) jó minőségű csokoládé, 1 evőkanál vaj, 1 tojás, 2 evőkanál barna cukor, 20 dkg liszt, 3 evőkanál darált mandula, 5 dkg csokoládépasztilla (kihagyható), fél kávéskanál őrölt fahéj, csipetnyi só.
Elkészítés:
A tojást összekeverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és a vajat. Újra simára keverjük. A száraz hozzávalókat összevegyítjük és beleforgatjuk a csokikrémbe.
Az így kapott tésztát hosszú rúddá formázzuk, és 24 korongra vágjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk egymástól legalább 5 centi távolságra. A kekszet 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A tíz perc leteltével a süti a sok csokoládétól még puha, de mindenképpen ki kell venni a sütőből. Mire kihűl, megszilárdul.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Egészben a tojásokat a cukorral.
Szép húsvétot kívánok!
csokis keksz
(barby, 2010.04.03 11:14)a tojásnak csak a sárgáját verjük fel vagy egyben a tojásokat?köszönöm
Szia Réka!
(Szamóca, 2008.06.30 17:55)A nagyobb üzletekben (pl. Metro) szokott lenni. De ha nincs, vágj össze egy tábla csokit kb. félszer fél centis kockákra. Az is nagyon jó csokipasztilla helyett.
Csokis keksz
(Szamóca, 2010.04.03 11:24)