RÉNSZARVAS MUFFIN
Az ötletet a Fanny magazinban láttam.
Hozzávalók (12 nagy muffinhoz):
A muffinokhoz: 20 dkg liszt, 3 evőkanál kakaópor, 2 tojás, 2 dl tejszín. 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott, de nem forró vaj, 1 kávéskanál sütőpor.
A krémhez: 10 dkg jó minőségű étcsokoládé, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 dl tejszín.
A díszítéshez: olvasztott csokoládé, cukordrazsé.
Elkészítés:
A szarvasok agancsához megolvasztjuk a csokoládét, és sütőpapírra nyomjuk az agancsformákat. A 12 muffinhoz legalább harmincat, mert előfordulhat, hogy néhány összetörik. Félretesszük őket megdermedni.
A muffin hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Nem szabad sokáig keverni, csak, hogy összeálljon, és ne legyenek benne száraz csomók. A tésztát muffinpapírokkal bélelt tepsibe kanalazzuk,és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Kb. 30 percig sütjük.
A krémhez a tejszínt egy fazékba öntjük, beleszórjuk az apró darabokra tördelt csokoládét és a cukrot, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, apránként hozzáadagolva a vajat, gépi habverővel jó habosra keverjük.
A krémet a megsült muffinokra kenjük. Cukordrazséból szemet és orrot illesztünk rájuk, és beléjük szúrjuk a sütőpapírról óvatosan leválasztott agancsokat.