SAJTOS MELEGSZENDVICS
Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg sajt (legjobb többféle sajt vegyesen), 1 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 8 szelet kenyér, fűszerezésképpen apróra vágott snidling vagy csipetnyi reszelt szerecsendió.
Elkészítés:
A sajtot lereszeljük. A tojásokat villával kicsit fölverjük, és a tojásba keverjük a sajt felét és a snidlinget vagy a reszelt szerecsendiót. Az így kapott sajtos-tojásos keveréket az előre enyhén megpirított és fokhagymával kicsit átdörzsölt kenyérszeletekre kanalazzuk, rájuk szórjuk a megmaradt reszelt sajtot, és a kenyérszeleteket grillsütőben vagy hagyományos sütőben fölső lángon addig sütjük, amíg a sajt enyhén pirulni kezd.
SAJTOS MELEGSZENDVICS MÁSKÉPP
Hozzávalók (4 személyre):
15 dkg sajt (legjobb többféle sajt vegyesen), fél gerezd fokhagyma, 1 tojás, 8 szelet kenyér, 1-2 dl tej (a kenyér szikkadtságától függően), csipetnyi só.
Elkészítés:
A tojást villával kicsit fölverjük, hozzáadjuk a tejet, a sót és belereszelünk fél gerezd fokhagymát (aki szereti, egy egész gerezdet). A kenyérszeleteket alaposan belemártjuk a tejes-tojásos keverékbe (de ne áztassuk szét!), aztán egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, rájuk szórjuk a reszelt sajtot, és sütőben addig sütjük őket, amíg a sajt enyhén pirulni kezd.