HALFILÉ GOMBAMÁRTÁSSAL
A recept megjelent a KIFŐZTÜK receptmagazinban.
Hozzávalók:
4 szelet fehér húsú tengeri halfilé, 2 citrom, só, őrölt bors, étolaj.
A gombamártáshoz: 50 dkg gomba, 2 dl tejszín, só, frissen őrölt fehérbors, egy csokor apróra vágott petrezselyemzöld, egy evőkanál étolaj.
Elkészítés:
A halat megcsöpögtetjük citromlével, megsózzuk, enyhén megborsozzuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, forró olajban megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét, aztán addig főzzük, amíg a gomba leve el nem párolog. Ekkor felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a maradék petrezselyemzöldet és 3-4 perc alatt állandóan kevergetve összefőzzük a mártást.
A halat tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalán megsütjük. (Vigyázat, ne forgassuk, mert széteshet! Csak egyszer fordítsuk meg széles lapátkanállal alányúlva!)
A megsült halat a mártással leöntve forrón tálaljuk.