Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


CSEVAP

2008.01.27

Hozzávalók:

30 dkg sertéshús, 30 dkg marhahús, 30 dkg birkahús, 1 kiskanál só,
  

Elkészítés:

A húsokat kétszer ledaráljuk. Megsózzuk, aztán nagyon alaposan összegyúrjuk, majd minimum 2-3 órára, de még jobb, ha hosszabb időre, akár 1-2 napra hűtőgépbe rakjuk.

Sütéskor a húsból 10-15 cm hosszú kolbászkákat formázunk.

A kolbászkákat szabadban, grillen vagy grillserpenyőben egy kis olajon megsütjük.

Süthetjük a csevapot úgy is, hogy a húsból vízben jól beáztatott hurkapálcikára nyomkodunk egy kolbásznyit, és a hurkapálcikánál fogva forgatjuk a grillen.

Ajvárral tálaljuk.

 

CSEVAP - ahogy én készítem


Hozzávalók:

30 dkg sertéshús, 30 dkg marhahús, 30 dkg birkahús, 1 nagy fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál őrölt bors, 1 kiskanál só, 3 evőkanál étolaj.
Olaj a sütéshez.
(Bevallom, én birkahús nélkül szoktam csinálni.)

 

p1270203-dd.jpg

   

Elkészítés:

A húsokat kétszer ledaráljuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, a három evőkanál étolajban üvegesre sütjük (nem szabad megbarnulnia), majd az olajjal együtt a húshoz öntjük. Belereszeljük a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, aztán nagyon alaposan összegyúrjuk, majd minimum 2-3 órára, de még jobb, ha hosszabb időre, akár 1-2 napra hűtőgépbe rakjuk.

Sütéskor a fűszeres húsból kolbászkákat formázunk. Én néha nagyon piciket szoktam. Éppen egy falatnyi mindegyik. De a hagyományos csevap 10-15 cm hosszú.

A kolbászkákat grillen vagy serpenyőben egy kis olajban megsütjük.

De süthetjük a csevapot úgy is, hogy a húsból hurkapálcikára nyomkodunk egy kolbásznyit, és a hurkapálcikánál fogva forgatjuk a grillen.

(Aki szereti, egy kis erőspaprikát is gyúrhat a húsba fűszerezéskor.)

 

Tipp:

Próbáld ki hozzá te is a HAGYMASALÁTÁT.

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csevap

(Maja, 2012.06.02 13:22)

Az igazi csevapba nem tesznek vörös-, és fokhagymát. A három féle húst csak sóval és borssal ízesítik. A vöröshagymát nyersen fogyasztják mellé, ajvárral és sült krumplival.

Re: csevap

(Szamóca, 2012.06.06 19:20)

Szia Maja!
Tudom. Azért írtam oda a címhez, hogy "ahogy én készítem" . :)

Csevap

(Lucián, 2012.01.20 10:52)

Jó kis recept, de a csevapba soha nem teszünk hagymát.
Ugyanez hagymásan-kereken-laposan: PLYESZKAVICA.

Re: Csevap

(Szamóca, 2012.01.20 13:19)

Köszönöm az információt.
Nálunk azért kerül bele hagyma, mert a férjem úgy szereti. (Ezért írtam oda a címhez, hogy "ahogy én készítem".)

csevap

(anonimus, 2011.03.20 09:37)

Azért egy két gerezd fokhagyma nem átr még bele :-)

Rita

(Rita, 2010.12.31 22:52)

csevap recept
Köszi, elkészítettem, nagyon finom lett. A pálcikára nyomkodott kolbászokat betekertem baconszeletekkel, próbáljátok ki!

Csevap

(Szamóca, 2010.02.13 18:09)

Köszönöm szépen a jó ötletet!

csevap

(Meli, 2010.02.09 22:22)

Formásak,egyformák lesznek a csevpok,ha műanyag üítős üveget kettévágsz,és a húst öklöddel kinyomkodod

Katalin

(Kitti, 2010.01.14 16:05)

Anyukám nagyon szreti.
És szerintem is nagyon finom.

carpi

(birkahús, 2009.09.21 20:56)

A húsok közül a sertés a legjobb. a birkáért én sem vagyok oda.

Hús

(Szamóca, 2009.09.11 14:12)

Én csak sütöm, főzöm a húst, de nem eszem. :D

birka

(Iván, 2009.09.11 13:45)

Nem szereted a birkahúst? Pedig nagyon jó.

Mártás

(carpi, 2009.08.25 07:00)

Jól megy hozzá a zöldfűszeres mustár mártás.