CSIRKE SASLIK
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg csirkecombfilé, 50 dkg vöröshagyma, 25 dkg gomba, 25 dkg húsos szalonna.
A mustáros páchoz: vagy 3 evőkanál étolaj, fél mokkáskanál só, 2-3 csipetnyi őrölt bors, 1 kiskanál mustár.
A joghurtos páchoz: 1 kis dobozos (kb. 1,5 dl) natúr joghurt, 3 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál só, 2-3 csipetnyi őrölt bors.
A fokhagymás páchoz: 4-5 nagy gerezd fokhagyma, 3 evőkanál étolaj, fél mokkáskanál só, 2-3 csipetnyi őrölt bors.
Elkészítés:
Válaszd ki, hogy melyik pácot szeretnéd elkészíteni!
A kiválasztott pác hozzávalóit összekeverjük. A (csont és bőr nélküli) húst kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk, és egy erős nejlonzacskóba szórjuk, majd ráöntjük a pácot. A zacskóból kinyomkodjuk a levegőt, a szájára egy csomót kötünk, aztán alaposan "átmasszírozzuk", hogy a húsdarabokat mindenütt befedje a pác. Ezután a húst egy éjszakára hűtőgépbe tesszük. (Ha nincs ennyi időd, akkor is hagyd állni a húst a hűtőben legalább egy óráig!)
A bepácolt húst ezután a vöröshagymával, nagyobb kockákra vágott szalonnával és a gombával váltakozva vagy hosszú hústűre vagy saslikpálcikára tűzzük.
A sütést végezhetjük sütőben, néha megforgatva a saslikokat, vagy szabad tűz fölött, grillen, esetleg grillserpenyőben, szintén forgatva az ételt, de akár bő olajban is. A sütőben vagy grillserpenyőben sütéshez nem kell a hús alá olaj, mert a szalonna is enged szírt, és a pácok is tartalmaznak zsiradékot. Ha nem tapadásmentes a tepsi vagy serpenyő, nagyon vékonyan ki lehet olajozni sütés előtt.
étel
(anna, 2014.07.07 15:21)