FŰSZERES CSIRKE
Hozzávalók:
1 kg csirkehús (lehet comb, a comb valamelyik része vagy szárny ízlés szerint), fél deci étolaj, 2 kávéskanál só, fél kávéskanál őrölt bors, fél kávéskanál őrölt kömény, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma finomra reszelve.
Elkészítés:
Az étolajat összekeverjük a fűszerekkel, és alaposan bedörzsöljük vele a húst. Ha van rá mód, a fűszeres húst néhány órára hűtőgépbe tesszük, de azonnal is megsüthető.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Belefektetjük a húsdarabokat. Alufóliával betakarva 35-40 percig sütjük, majd az alufóliát levesszük, és megpirítjuk az ételt.
Frissen, forrón vagy hidegen egyaránt finom.