SÓBAN SÜLT CSIRKE
Hozzávalók:
1 konyhakész csirke (kb. másfél kilós), 1 kg durva szemű konyhasó.
Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk.
A sót egyenletes vastagságban egy tűzálló tál vagy kisebb tepsi aljára szórjuk. Ráfektetjük a csirkét. A tálat alufóliával befedjük, és 45-50 percre forró (200-220 fokos) sütőbe tesszük.
Ezután a fóliát levesszük róla, és pirosra sütjük. (Közben egyszer meg is fordíthatjuk.)
A megsült csirkét húsollóval földarabolva tálaljuk.
A csirkét nem kell külön megsózni sütés előtt, viszont a belsejébe tehetsz valamilyen zöldfűszert, például egy csokor petrezselymet vagy néhány szál rozmaringot.
Tipp:
Ezt az ételt elkészítheted például a sóra fektetett csirkecombokból is.
intenet rol
(gyenna, 2011.11.10 19:49)