SÜLT OLDALAS ÉS TARJA
Hozzávalók (egy nagy tepsihez):
1 kiló oldalas feldarabolva, 1 kiló csont nélküli tarja egy-másfél centi vastag szeletekre vágva, 3-4 nagy fej megtisztított, negyedelt vöröshagyma, fél kiló megtisztított, felezett-negyedelt gomba, egy kiló tisztított, hasábokra vágott krumpli, 1-2 szeletekre vágott paradicsom, esetleg 1 csípős paprika szeletekre vágva (annak, aki szereti a csípőset), két fej tisztított fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 1 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez (vagy sütőpapír a tepsi kibéleléséhez).
Elkészítés:
A húsdarabokat bedörzsöljük a fűszerekkel és jókora távolságra egymástól egy nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe fektetjük. Közéjük rakjuk a vöröshagymanegyedeket, a krumplit, a paradicsomot (és paprikát) és a gombát. A hús tetejére szórjuk a fokhagymagerezdeket.
A tepsit befedjük alufóliával, aztán a húst 220 fokos sütőben puhára sütjük. (Akkor jó, ha a húsba már nagyon könnyedén belemegy a villa.) Amikor a hús már kezd puhulni, levesszük a tepsiről a fóliát, és jól megpirítjuk az ételt (akinek van grillező funkció a sütőjében, legjobb, ha grillel pirítja meg).
Tipp: más zöldségeket is tehetünk a hús mellé. Nálunk bevált például a hasábokra vágott sárgarépa, karfiolrózsák, brokkoli is.
Ezt az ételt a fönti képen krumplifánkkal tálaltam. Itt megtalálod a krumplifánk receptjét: KRUMPLIFÁNK.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia! Remélem, ízleni fog!
sült oldalas és tarja
(Moncsi, 2010.02.25 14:02)Ez tényleg nagyon jól néz ki. Én is kipróbálom!!!:)
fenti receptről
(Macóka, 2009.10.21 19:19)Ezt a képet csak szorosra zárt szájjal lehet nézni, olyan ínycsiklandó. Hogy hamarosan megcsinálom az tuti.
Köszönet
(Hajni - Csillagfény, 2009.08.13 23:03)Elkészítettem, isteni finom lett! :) Köszönet a receptért! :)
Moncsinak
(Szamóca, 2010.02.25 14:16)