BARACKOS KEVERŐS
Hozzávalók (1,5 dl-es csészével mérve):
1 csésze natúr joghurt vagy tejföl, 1 csésze cukor, 1 csésze olaj, 2 tojás, 2 csésze liszt, 1-2 csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, 1 kg megtisztított barack vagy 2 nagy doboz barackbefőtt.
Elkészítés:
A joghurtot/tejfölt összekeverjük a cukorral, a tojásokkal és az olajjal. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A száraz alapanyagokat belekeverjük a nedvesekbe. (Nem szabad túl sokáig keverni, mert akkor a sütemény nem lesz omlós, puha.)
A barackokat megtisztítjuk, kimagozzuk és szűrőn lecsepegtetjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy kerek sütőformát. Az aljárán elterítjük a tészta egyharmadát. Sűrűn kirakjuk felezett barackokkal. Befedjük a tészta maradékával. Aztán a tetejét körberakjuk barackkal. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk le alufóliával. (Vigyázat, finomabb, ha nem sül túl!)