CSOKOLÁDÉS MÜZLISZELET
Hozzávalók (egy 20 x 30 cm-es formához):
20 dkg zabpehely (lehetőleg apróbb szemű), 10 dkg vaj, 10 dkg mogyoró (vagy mandula, dió...), 5 dkg csokoládélencse vagy apróra vágott csokoládé, 5 evőkanál nádcukor, 2 evőkanál méz, fél kávéskanál őrölt fahéj.
Elkészítés:
A vajat a cukorral és a mézzel felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a fahéjat, a zabpelyhet, a mogyorót, végül a csokoládét. A masszát elterítjük a sütőpapírral bélelt formában, és alaposan lenyomkodjuk, hogy tömör legyen.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és teljesen kihűtve szeletekre vágjuk. (Ha melegen szeleteljük, morzsálódhat.)