Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


CSOKOLÁDÉTORTA BARACKKAL

Hozzávalók:
25 dkg étcsokoládé, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 evőkanál rum,  3 db egész tojás, 10 dkg finomra darált dió vagy mandula, 3 púpos evőkanál liszt, 1 kiskanál sütőpor, csipetnyi fahéj, kb. 1 nagy doboz levétől lecsöpögtetett felezett barackbefőtt.

A tetejére: 10 dkg étcsokoládé megolvasztva, két evőkanálnyi szárazon megpirított mandulaforgács. 

 

Kép

 

Elkészítés:
Az étcsokoládét megolvasztjuk. Mikor megolvadt, belekeverjük a vajat, cukrot, a tojásokat és a rumot. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, diót, fahéjat és a sütőport. A lisztes keveréket beleforgatjuk a csokikrémbe.
Egy kapcsos tortaformát kivajazunk vagy kibélelünk sütőpapírral. A tészta kétharmadát beleöntjük. A tetejét kirakjuk annyi felezett barackkal, amennyi ráfér. A barackokat befedjük a maradék tésztával.
A tortát 180 fokos előmelegített sütőben legalább 45-50 percig - tűpróbáig! - sütjük.
Sülés után olvasztott csokoládéval bevonjuk, mandulaforgáccsal díszítjük.

 

Kép