Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


DIÓS KEKSZ

2008.01.26

 

Hozzávalók (kb. 50 db kekszhez):

50 dkg dió darabosra aprítva (pl. aprítógépben néhányszor átforgatva  vagy nagyobb lyukú darálón ledarálva), 25 dkg puha vaj, 25 dkg (barna)cukor, 25 dkg liszt, 1 tábla (10 dkg) csokoládé mogyorónyi darabokra vágva (én narancsdarabos étcsokoládét használtam), 2 tojás, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál sütőpor.

 

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összekeverjük. A keverékből diónyi golyókat formázunk. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket egymástól 5-6 cm távolságra. Aztán vagy az ujjunkkal vagy egy kanál hátával lenyomjuk a golyókat kb. fél centi vastag tallér formájúra.

A kekszeket előmelegített 220 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

Amikor megsültek, a kekszek még lágyak. Meg kell várni, amíg kihűlnek. Kihűlés után válasszuk le őket a sütőpapírról.

A megsült süteményt olvasztott csokoládéval díszíthetjük.