DIÓS-CSOKIS MUFFIN
Hozzávalók:
3 tojás, 10 dkg puha vaj, 10 dkg instant kakaópor (pl. Nesquik), 10 dkg cukor + 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tejszín, 20 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 kávéskanál fahéj, 10 dkg darabokra tördelt csokoládé, 10 dkg nagyobb darabokra (mondjuk negyedekre) tördelt dióbél.
Elkészítés:
Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, aztán hozzákeverjük a vajat, majd a tejszínt.
A lisztet beleszitáljuk egy másik tálba a sütőporral és a fahéjjal.
A tojásos krémet és a lisztet egybekeverjük, aztán beleforgatjuk a csokoládé- és diódarabokat.
A tésztát 12 muffinkosárkába kanalazzuk, és 220 fokos sütőben megsütjük (kb. 20 perc). Akkor van készen, ha a teteje felemelkedik, megrepedezik, és ha az ujjunkkal kicsit megnyomjuk, nem lötyög, hanem rugalmas.
A kész muffinokat porcukorral szórjuk meg.