DUPLACSOKIS TORTA
Hozzávalók:
Egy vékony (2 tojásból készült) piskótalap, egy kapcsos tortaforma, egy liter tejszín, 30 dkg étcsokoládé, 30 dkg fehércsokoládé, a tetejére pedig egy tábla tortabevonó csokoládé, (esetleg habfixáló a mai tejszínek gyatra minősége miatt).
A tejszínt elfelezve két fazékba öntjük (fél-fél litert). Az egyikbe beletördeljük az étcsokit, a másikba a fehér csokit. Mindkettőt felforraljuk (gyakran kevergetve, nehogy leégjen), aztán teljesen kihűtjük. Amikor teljesen kihűlt, külön-külön kemény habbá verjük (ekkor tehetünk bele habfixálót).
A tortaforma aljára rakjuk a piskótalapot. Rákenjük a barna krémet. Arra fehéret. Aztán a tetejére öntjük a felolvasztott (de nem forró) tortabevonót. Hűtőbe tesszük, és mindig hidegen tálaljuk.
Tipp:
Ha ezt a tortát elkészülés után fagyasztóba tesszük, és (nem kőkeményre!!!) megfagyasztjuk, a világ legfinomabb parfétortája.