DUPLÁN BABOS LEVES
Hozzávalók:
Elkészítés:
A felmelegített olajba szórjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Amikor a gomba nagyjából elfőtte a levét, beleszórjuk a pirospaprikát. Rögtön felöntjük 2 liter vízzel, és amikor újra forrni kezd, beletesszük a fejtett babot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel, és lassú tűzön, fedő alatt félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit és a feldarabolt zöldbabot, majd puhára főzzük. Végül fokhagymanyomón belenyomjuk a fokhagymát, ha kell, utánaízesítjük sóval, borssal, és még tíz percig főzzük. Forrón tálaljuk.
Tipp:
Szaggathatunk bele galuskát vagy csipetkét is. Tálalásnál adhatunk hozzá tejfölt.