EPRES MUFFIN
Hozzávalók (12 darabhoz):
A tésztához: 10 dkg puha vaj, 2 tojás, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 dl tejszín, 15 dkg (barna)cukor, 15 dkg liszt, csipetnyi őrölt fahéj, 1 kiskanál sütőpor.
A habhoz: 2 kisdobozos tejszín (vagy egy doboz fél literes Hulala növényi tejszín), 1 csomag Gála vagy Aranka hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor, 2 csomag vaníliás cukor.
A muffinok tetejére: néhány szem eper (nagyságtól függően negyedelve, felezve vagy egészben), csokoládéforgács.
Elkészítés:
A vajat jól kikeverjük a tojásokkal és a cukorral. Hozzáadjuk a kakaóport, a fahéjat, aztán a tejszínt.
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, aztán a vajas krémbe keverjük.
A tésztát 12 muffinforma aljába kanalazzuk.
A muffinokat előmelegített 220 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
Közben a krém hozzávalóit egy tálban gépi habverővel felverjük úgy, hogy először a tejszínt öntjük a tálba, 1-2 percig habosítjuk, amíg egy kicsit sűrűsödni kezd, azután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd a pudingport, amivel krémsűrűségűre keverjük. (Nagyon hamar besűrűsödik, vigyázzunk, nehogy túlverjük és összecsomósodjon!)
A megsült muffinokat kihűtjük és tortatálra tesszük. Csillagcsöves nyomózsák segítségével rájuk nyomjuk a krémet, aztán minden muffin tetejére egy-egy eperdarabot teszünk. Végül a süteményeket csokoládéforgáccsal szórjuk meg.