Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


FOGYÓKÚRÁS ÉLETERŐ MUFFIN

2008.01.24

Hozzávalók (12 muffinhoz) 2 dl-es bögrével mérve:
3/4 bögre zabpehely, 1/4 bögre zabkorpa, 1 bögre kefír, 1 bögre fehér tönkölyliszt, 1,5 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, fél bögre barnacukor vagy fogyókúrázóknak ennek megfelelő mennyiségű sütésálló édesítőszer, 1 egész tojás, 3 evőkanál olvasztott vaj vagy étolaj, 1 bögre friss vagy aszalt áfonya
* (lehet mirelit is, akkor előbb hagyd felolvadni).

* Ha olvasni akarsz az áfonya számos jótékony hatásáról, kattint ide: ÁFONYA

  

Kép

  
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A zabpelyhet és a zabkorpát keverjük össze a kefírrel. Egy másik tálban szitáljuk össze a lisztet és a sütőport, keverjük hozzá a sót és a barna cukrot vagy édesítőszert. A tojást és az olvasztott vajat keverjük a zabpelyhes kefírbe, majd vegyítsük össze a lisztes keverékkel.
A tésztát keverjük össze (de ne keverjük túl). Végül forgassuk bele az áfonyát
A tésztát kanalazzuk 12 muffinformába, aztán süssük kb. 15 percig (tűpróbáig).