FOGYÓKÚRÁS SÜTI
Hozzávalók:
4-5 közepes alma, 2 tojás, 20 dkg (ha van, tönköly)liszt, 10 dkg zabpehely, 2 dkg olvasztott vaj, 1 (kis) pohár alacsonyabb zsírtartalmú tejföl, egy kiskanál fahéj, valamilyen sütésálló édesítőszer, 1 kiskanál sütőpor.
Elkészítés:
A tojásokat,a tejfölt, az édesítőszert és a vajat jól összekeverjük. Egybeszitáljuk a lisztet a sütőporral, belekeverjük a zabpelyhet és a fahéjat. A száraz hozzávalókat beleforgatjuk a tojásos krémbe. Az almákat megpucoljuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt almát a krémbe keverjük.
A tésztát muffinkosárkákba kanalazzuk, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A tésztába keverhetsz egy kanál kakaóport is.