GESZTENYÉS MUFFIN
Hozzávalók:
20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 10 dkg vaj, 4 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg gesztenyeliszt, 10 dkg nádcukor, 2 evőkanál rum (kihagyható). (Ha nincs gesztenyeliszted, 20 dkg finomlisztet használj!)
A krémhez: 50 dkg gesztenyemassza, 25 dkg mascarpone, porcukor ízlés szerint.
Elkészítés:
A csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral.
A felolvasztott, kihűtött csokoládéba belekeverjük a likőrt, aztán a csokoládékrémet a tojáshoz adjuk. Végül beleforgatjuk a liszteket is.
A tésztát papírkosárkákkal bélelt muffintepsibe kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Közben a gesztenyét kikeverjük a mascarponéval, és ha kell, porcukorral ízesítjük. A krémet csillagcsöves habzsákból a kihűlt muffinokra nyomjuk.
Tipp:
A muffint ízesíthetjük őrölt fahéjjal vagy kandírozott narancshéjjal. Az ízesítőt a felolvasztott csokoládéba keverjük.
Ugyanez tortaként: