GOMBA MAZSOLÁS RIZZSEL
Hozzávalók:
8 nagyobb laskagomba, zsemlemorzsa, tojás, liszt, olaj, só.
A rizshez: 25 dkg barna rizs, 5 dkg mazsola, 2 dl tejszín, só, őrölt (fehér)bors, néhány szál petrezselyemzöld, 1 gránátalma magjai, fél evőkanál étolaj.
Elkészítés:
A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben főzni kezdjük. Mikor már majdnem puha (ekkorra a levét már elfőtte), hozzáadjuk a mazsolát, a fölaprított petrezselyemzöldet, 2-3 csipetnyi őrölt borsot szórunk rá, és felöntjük a tejszínnel. A rizst puhára főzzük, majd levesszük a tűzről és beleforgatjuk a gránátalmát.
A megtisztított gombát hagyományos módon lisztbe, villával felvert, enyhén sós tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd bő, forró olajban megsütjük. A mazsolás rizzsel tálaljuk.