GRILLEZETT ZÖLDSÉGEK MOZZARELLÁVAL
Hozzávalók:
1 kg nyers, megtisztított és felaprított zöldségféle ízlés szerint (pl. sárgarépa, karfiol, brokkoli, padlizsán, zsenge tök, gomba, cukkini, krumpli...), 5-6 kis fej lilahagyma vagy egy maréknyi gyöngyhagyma megtisztítva, 4-5 gerezd fokhagyma, 25 dkg mozzarella, ízlés szerinti fűszerek (pl. olaszos fűszerkeverék, grill fűszer...)
Elkészítés:
A zöldségeket egy tepsin szétterítjük, grillsütőben megsütjük.
Ezután megszórjuk ízlés szerinti fűszerekkel, beborítjuk a mozzarellaszeletekkel, és visszatoljuk a grillsütőbe, amíg a sajt rápirul a zöldség tetejére.
Köretnek is kiváló, de önálló ételként is nagyon finom.
Tipp:
Én igazából legtöbbször nem teszek a zöldségre semmilyen fűszert. A sajt úgyis sós, és szeretem, ha a zöldségek saját íze érvényesül ebben az ételben.