GYÜMÖLCSKENYÉR MUFFIN
Hozzávalók:
3 tojás, 15 dkg liszt, 15 dkg darált dió vagy mandula, 15 dkg sötétbarna nádcukor, 15 dkg puha vaj, 15 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs és mazsola, 2 evőkanál csokoládélencse, 1 kávéskanál őrölt fahéj, fél kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 narancs reszelt héja,1 kávéskanál sütőpor.
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és addig verjük, míg egynemű, laza krémet nem kapunk. Belevegyítjük a reszelt narancshéjat. A lisztet összekeverjük a darált dióval vagy mandulával, az aszalt gyümölcsökkel, a csokoládélencsével valamint a fűszerekkel és a sütőporral, majd a tojásos krémbe forgatjuk.
Az így kapott keveréket 12 muffinkosárkába kanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. (Vigyázat, ne szárítsuk ki!)
Porcukorral megszórva tálaljuk.