GYÜMÖLCSÖS KEVERŐS
Hozzávalók (egy 30-40 cm-es tepsihez):
25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 4 tojás, 40 dkg liszt, 1 púpos kávéskanál sütőpor, 1 evőkanál vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja. A tetejére: tetszés szerinti tisztított, darabolt friss gyümölcs vagy befőtt, aszalt gyümölcs, dió- vagy mogyoróféle.
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd az egyesével hozzáadott tojásokkal.
A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral, és a vajas krémhez adjuk. Belekeverjük a citromhéjat is.
(A tésztát ne keverjük túl, épp csak addig, amíg sima lesz.)
A keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tetején elosztjuk a gyümölcsöket, és 180-200 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
Végezzünk tűpróbát! Befejezhetjük a sütést, ha nem tapad nyers tészta a sütemény közepébe szúrt hústűre vagy villára. Ha túl hamar barnul a sütemény teteje, takarjuk le alufóliával!
A kész süteményt megszórhatjuk porcukorral.
Tipp:
A tésztába keverhetsz más fűszereket is. Például őrölt fahéjat, citromhéj helyett reszelt narancshéjat.
A sütemény tetejét megszórhatod mandulaforgáccsal, darabos dióval.