KEVERT CSOKIS
Hozzávalók (3 dl-es bögrével mérve):
2 bögre (35 dkg) liszt, kétharmad bögre (15 dkg) cukor, 1 bögre (20 dkg) olvasztott vaj, kétharmad bögre (2 dl) tej, 2 tojás, 1 csapott evőkanál (fél csomag) sütőpor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor. Én beletördeltem még 2 tábla (20 dkg) csokoládét. A sütemény tetejére olvasztott csokoládé vagy porcukor.
Elkészítés:
A tojásokat összekeverjük a cukorral és az olvasztott vajjal. A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral.
A lisztes keveréket a vajas krémhez adjuk, és összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet is.
A tésztát nem szabad túl sokáig kevergetni, csak éppen addig, amíg összeáll.
A végén én beletördeltem egy tábla tejcsokit és egy tábla narancsos étcsokit is, de ez kihagyható vagy helyette keverhetsz a tésztába fél bögrényi darabos diót, aszalt gyümölcsöt vagy magozott meggyet.
Az összekevert tésztát egy 25 x 35 cm-es tepsibe vagy egy nagyobb, legalább 26-28 cm átmérőjű tortaformába öntjük.
Előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. (Ha túl hamar sül a teteje, alufóliával letakarjuk.)
A megsült sütemény tetejére vagy olvasztott csokoládét kenünk vagy porcukrot szitálunk.
Tipp:
Ez a sütemény nagyon finom valamilyen pikáns lekvárral vagy gyümölcsöntettel.