KÓKUSZTORTA
Hozzávalók (22-24 cm-es tortaformához):
a tésztához: 20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 4 dl kókusztej, 10 dkg vaj, 10 dkg (nád)cukor, 3 tojás, 20 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék, 1 kávéskanál sütőpor;
a krémhez: 6 dl kókusztej, 2 csomag főzős vaníliás pudingpor, 5 dkg cukor, esetleg néhány csepp kókuszaroma vagy kókuszlikőr.
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajjal. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a kókusztejet és a langyosra hűtött csokoládét. Végül beleforgatjuk a kókuszreszelékkel és a sütőporral kevert lisztet. Az így kapott krémet sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
A pudingport csomómentesre keverjük a kókusztejjel, és a cukor hozzáadásával sűrűsödésig főzzük. Mikor kihűlt, lazán a torta tetejére kenjük. Megszórhatjuk kakaóporral.
Tipp:
Tálalásnál friss gyümölcsöket vagy tejszínhabot is adhatunk hozzá.