Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


KUKORICA BUNDÁS HALFILÉ

2008.01.18

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb  vagy nyolc kisebb fehér húsú halfilé (lehet pl. tonhal, hekk, pangasius filé, vajhal vagy tilápia filé), 5 dkg kukoricaliszt (vagy kukoricaliszt és kukoricadara keverve), 2 tojás, só, őrölt bors, étolaj, citrom.

 

   

Elkészítés:

A halszeleteket lemossuk, leitatjuk róluk a vizet, megcsöpögtetjük őket citromlével, megszórjuk sóval, őrölt borssal.

A tojást kis sóval és borssal fűszerezzük és villával fölverjük.

A halszeleteket belemártjuk a tojásba, aztán megforgatjuk a kukoricalisztben.

Közben egy serpenyőben felmelegítjük az olajat. Nem szabad égnie, csak éppen forró legyen. Beletesszük a halszeleteket, és mindkét oldalukat 6-7 percig sütjük. (Óvatosan, széles lapáttal fordítsuk meg őket, mert a hal könnyen törik.)

A megsült halat friss salátával, rizzsel, sült krumplival vagy krumplipürével tálaljuk.