KUKORICA BUNDÁS HALFILÉ
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb vagy nyolc kisebb fehér húsú halfilé (lehet pl. tonhal, hekk, pangasius filé, vajhal vagy tilápia filé), 5 dkg kukoricaliszt (vagy kukoricaliszt és kukoricadara keverve), 2 tojás, só, őrölt bors, étolaj, citrom.
Elkészítés:
A halszeleteket lemossuk, leitatjuk róluk a vizet, megcsöpögtetjük őket citromlével, megszórjuk sóval, őrölt borssal.
A tojást kis sóval és borssal fűszerezzük és villával fölverjük.
A halszeleteket belemártjuk a tojásba, aztán megforgatjuk a kukoricalisztben.
Közben egy serpenyőben felmelegítjük az olajat. Nem szabad égnie, csak éppen forró legyen. Beletesszük a halszeleteket, és mindkét oldalukat 6-7 percig sütjük. (Óvatosan, széles lapáttal fordítsuk meg őket, mert a hal könnyen törik.)
A megsült halat friss salátával, rizzsel, sült krumplival vagy krumplipürével tálaljuk.