MAJONÉZES SALÁTA SONKÁVAL
Hozzávalók:
1 fej jégsaláta, 10 dkg sonka, 2 kis fej lilahagyma vagy 2-3 szál zöldhagyma, 3 evőkanál majonéz, 3 evőkanál tejföl, 1 mokkáskanál mustár, csipetnyi (fehér)bors, pár csepp citromlé, 1 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
A sonkát vágjuk apró kockákra, és egy evőkanálnyi olajon pirítsuk meg, aztán tegyük félre.
A majonézt keverjük össze a tejföllel, a mustárral, a borssal és pár csepp citromlével.
A salátát tépkedjük kis darabokra. A hagymát vágjuk vékony karikákra (a zöldhagymát a zöldjével együtt).
A salátát forgassuk össze a hagymával, keverjük bele a majonézes öntetet, aztán a sonkadarabok háromnegyed részét.
A salátát frissen, a maradék sonkával megszórva tálaljuk.